Új interaktív módszer a bűnmegelőzésben

2019. 05. 18., szo - 06:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya egy új interaktív játékkal fejezte be DADA programját Tatabányán, a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában.

A tanév végéhez közeledve 2019. május 17-én a DADA program is befejeződött a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, ahol a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársa Bakonyi Katalin c. r. főtörzszászlós a saját tervezésű óriás társasjátékkal búcsúzott a gyerekektől. A nebulók nagy érdeklődéssel és aktívan vettek részt a játékban. 

A program célja az eddig megszerzett ismeretek felelevenítése mellett a csapatépítés volt. A bűn- és balesetmegelőzési témákkal kapcsolatos feladatokat megoldva lehetett a társasjátékban előre haladni, melynek a végén valamennyien győztesként ajándékokkal értek a célba.  

A foglalkozást követően a szakember felhívta a gyermekek figyelmét a nyári szünet veszélyeire, elsősorban arra, hogy a strandok mellett csak a kijelölt fürdőhelyeken fürödjenek a szüleikkel. A gyalogos és kerékpáros közlekedés során tartsák be a közlekedési szabályokat, a kerékpárt szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Ne csellengjenek az utcán, tartalmas programokkal töltsék a szünidőt és idegenekkel ne álljanak szóba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.