Újabb óvodák csatlakoztak az Ovi-Zsaru programhoz

2019. 10. 16., sze - 13:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Hátrányos helyzetű településeken működő óvodák részére nyílt lehetőség a programhoz való csatlakozásra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa támogatásának köszönhetően a hátrányos helyzetű településeken működő óvodák részére megyénként tíz-tíz óvoda számára nyílt lehetőség arra, hogy díjmentesen csatlakozzon az Ovi-Zsaru programhoz. A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak, és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében további tíz óvoda csatlakozott a prevenciós programsorozathoz. Az újonnan bekapcsolódott tíz intézmény óvodapedagógusait 2019. október 15-én dr. Kovács Attila r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte. A program részleteiről dr. Vörös Ferencné r. alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője – aki a program kidolgozója volt – adott tájékoztatást. Az Ovi-Zsaru prevenciós programhoz csatlakozó óvodák képviselői átvehették a programhoz szükséges egységcsomagot, és megismerkedhettek a program kulcsfiguráival, Rendőr Robival, Rosszcsont Ricsivel és Rosszcsont Rozival.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.