Újra indult az „Ovi-Zsaru” program

2018. 09. 10., h - 11:26
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program töretlen népszerűségnek örvend Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg újra indult a legkisebb korosztály számra az „Ovi-Zsaru” bűnmegelőzési program. A prevenciós program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek NEM-et mondani.

A kezdeményezéshez legelőször a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézménye csatlakozott, ahol a nagycsoportos óvodások a napokban egy előadás keretében megismerkedhettek Rendőr Robival, Roszcsont Ricsivel és testvérével, Rozival. Az első bemutatkozó foglalkozáson az ismerkedés általános szabályairól beszélgettek, valamint arról, hogy a gyerekek kitől kérhetnek segítséget szükség esetén. A foglalkozás végén minden gyermek bűnmegelőzési kifestőt vihetett haza, ezzel is segítve a témakörök játékos megismerését. 

A további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógusok és a kéz-bábok segítségével történik majd, melyek beépülnek az óvodai csoportfoglakozások tematikájába. A program zárásaként pedig a tanév végén, ismételt rendőri jelenlét mellett, a gyermekek számot adnak majd a megszerzett ismereteikről, tudásukról interaktív formában.

A program töretlen népszerűségnek örvend, melynek során a rendőrök mentorként segítik az óvónők munkáját egész évben. Csatlakozáshoz minden évben lehetőség nyílik.

 

Információ és felvilágosítás kérhető:

           

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2.

Telefonszám: 06/42/524-600 /33-50 mellék/

 

Végezetül fogadják meg hasznos tanácsainkat a biztonságos internethasználathoz:

 

  • A számítógépet, amelyre bejelentkeztél, soha ne hagyd felügyelet nélkül, mert bárki a nevedben beléphet és megszerezheti személyes adataidat!
  • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzését a gépen, amit használsz!
  • Ne használj, és ne küldj se magadról, se ismerőseidről kihívó képeket!
  • A lehető legkevesebb adatot, információt add meg magadról az interneten, inkább csak keresztnevet, vagy becenevet használj!
  • Ne higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten találsz!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.