Újra indult az „Ovi-Zsaru” program

2018. 09. 10., h - 11:26
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program töretlen népszerűségnek örvend Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg újra indult a legkisebb korosztály számra az „Ovi-Zsaru” bűnmegelőzési program. A prevenciós program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek NEM-et mondani.

A kezdeményezéshez legelőször a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézménye csatlakozott, ahol a nagycsoportos óvodások a napokban egy előadás keretében megismerkedhettek Rendőr Robival, Roszcsont Ricsivel és testvérével, Rozival. Az első bemutatkozó foglalkozáson az ismerkedés általános szabályairól beszélgettek, valamint arról, hogy a gyerekek kitől kérhetnek segítséget szükség esetén. A foglalkozás végén minden gyermek bűnmegelőzési kifestőt vihetett haza, ezzel is segítve a témakörök játékos megismerését. 

A további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógusok és a kéz-bábok segítségével történik majd, melyek beépülnek az óvodai csoportfoglakozások tematikájába. A program zárásaként pedig a tanév végén, ismételt rendőri jelenlét mellett, a gyermekek számot adnak majd a megszerzett ismereteikről, tudásukról interaktív formában.

A program töretlen népszerűségnek örvend, melynek során a rendőrök mentorként segítik az óvónők munkáját egész évben. Csatlakozáshoz minden évben lehetőség nyílik.

 

Információ és felvilágosítás kérhető:

           

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2.

Telefonszám: 06/42/524-600 /33-50 mellék/

 

Végezetül fogadják meg hasznos tanácsainkat a biztonságos internethasználathoz:

 

  • A számítógépet, amelyre bejelentkeztél, soha ne hagyd felügyelet nélkül, mert bárki a nevedben beléphet és megszerezheti személyes adataidat!
  • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzését a gépen, amit használsz!
  • Ne használj, és ne küldj se magadról, se ismerőseidről kihívó képeket!
  • A lehető legkevesebb adatot, információt add meg magadról az interneten, inkább csak keresztnevet, vagy becenevet használj!
  • Ne higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten találsz!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogva

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, akit két tiszaföldváron elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítanak.

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.