Újra „Nyitott Bíróság” programsorozat

2019. 04. 18., cs - 21:22
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatódott a „Nyitott Bíróság” program.

A rendezvény 2019. április 17-én újabb állomásához érkezett, amelynek Szolnokon, a Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája adott otthont.

A pályaorientációs napot ismét gazdag tartalommal töltötték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai.

A rendezvényt nagy érdeklődéssel kísért rendőrkutyás bemutató indította, melyen bepillantást nyerhettek a szolgálati rendőrkutya munkájába. A rendőrök négylábú segítői a fegyelmezett parancsvégrehajtás után, különböző szituációs gyakorlatokban bizonyították tudásukat.

Ezt követően a programok több különböző helyszínen valósultak meg, amelyekre a középiskolás diákok kisebb csoportokban érkeztek.

A bűnmegelőzési helyszínen, a „Likevadász társasjáték” felhasználásával és az úgynevezett részeg szemüvegben végzett játékos feladatokon keresztül, jó hangulatban szélesíthették ismereteiket az internetbiztonság, az internet veszélyei, valamint a drogprevenció témakörében. A játék során azt is megtapasztalták, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolataik. Az, hogy a személyes biztonságuk a saját és ismerőseik jó döntésein is múlik.

A megyei rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatának munkatársaitól tájékoztatást kaptak a rendőri hivatásról, a rendőrré válás lehetőségeiről, követelményeiről.

A bűnügyi technikusi munka rejtelmeiről hallhattak kulisszatitkokat és közelebbről is megismerkedhettek a rendőrség technikai eszközeivel.

A nap folyamán a diákok feleleveníthették közlekedési ismereteiket, illetve baleset-megelőzési előadáson keresztül bővíthették tudásukat.

A diákok magukra ölthették a személyi védelmi eszközöket is, mint például a sisakot, a golyóálló mellényt, a protektorokat, a gumibotot és a pajzsot. A résztvevők kiadványokat vihettek magukkal, amely a Rendőrség ajánlásait és tanácsait tartalmazza. A rendőrségi programokat több mint 300 tanuló tekintette meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.