Unokázós bűnmegelőzési akció

2020. 05. 17., v - 11:24
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi rendőrök polgárőrökkel karöltve figyelmeztettek a csalókra.

Napokon keresztül rótták Érd, Törökbálint és Százhalombatta utcáit, és a forgalmas piacok parkolóit a rendőrök és a polgárőrök, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussanak és felhívják a figyelmet az unokázós legendával elkövetett csalásokra. Minden korosztályt igyekeztek megszólítani, idős és fiatal egyaránt érdeklődéssel fogadta a bűnmegelőzési tanácsokat.

A 2020. május 11-től 2020. május 16-ig tartó akció résztvevői több száz szórólapot kiosztottak, vagy a parkolókban álló autók szélvédőjére tűztek annak érdekében, hogy felhívásuk nagyobb figyelmet kapjon. Plakátok kerültek a forgalmas és a családi házas övezetek útszakaszaira, de az orvosi rendelőkben, temetőknél is ott hagyták bűnmegelőzési nyomukat a körzeti megbízottak, bűnügyes és egyenruhás rendőrök.

A hadjárat legfontosabb üzenete a "Bontsa a vonalat" terjesztése volt, a kampányt több mint egy éve  hívta életre Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Legfontosabb célkitűzése, hogy a leginkább veszélyeztetett idős korosztály minél több tagjával megismertessék és felismertessék az unokázós csalási módszert. Legyenek egészségesen bizalmatlanok és ne dőljenek be unokájuk, gyermekük közlekedési balesetére hivatkozva pénzért könyörgő ismeretleneknek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is folytatja bűnmegelőzési kampányát az unokázós csalások megelőzése érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.