Út a biztonsághoz Ukkon

2019. 11. 08., p - 13:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök bűnmegelőzési előadást tartottak a településen.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. november 6-án, délután Ukkon, a művelődési házban tartottak előadást az érdeklődőknek Út a biztonsághoz címmel.

A délután kiemelt témái között szerepelt a vagyon elleni jogsértések megelőzését segítő felvilágosítás, az online vásárlások csapdái, a trükkös és besurranó tolvajok elleni védelem, valamint a termékbemutatók alkalmával elkövetett csalások ismertetése is. A téli tűzifa vásárlások kapcsán a rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét arra, hogy tűzifát csak leellenőrizhető, hiteles telephelyekről vásároljanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házaló árusok nem minden esetben jóhiszeműek, és nem az ígért minőségű vagy mennyiségű árut adják a vételárért. Az előadók elmondták, ha mégis ismeretlen helyről vásárolják meg a téli tüzelőt, kérjék szakember, például erdész segítségét a fa átvétele és kifizetése előtt.

A helyszínen kihelyezett standnál a rendőrök igény szerint egyénre szabott bűnmegelőzési tanácsadással szolgáltak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Fegyverek és lőszerek

A Nagyatádi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást az illegális lőfegyverek ügyében.