Út a biztonsághoz Ukkon

2019. 11. 08., p - 13:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök bűnmegelőzési előadást tartottak a településen.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. november 6-án, délután Ukkon, a művelődési házban tartottak előadást az érdeklődőknek Út a biztonsághoz címmel.

A délután kiemelt témái között szerepelt a vagyon elleni jogsértések megelőzését segítő felvilágosítás, az online vásárlások csapdái, a trükkös és besurranó tolvajok elleni védelem, valamint a termékbemutatók alkalmával elkövetett csalások ismertetése is. A téli tűzifa vásárlások kapcsán a rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét arra, hogy tűzifát csak leellenőrizhető, hiteles telephelyekről vásároljanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házaló árusok nem minden esetben jóhiszeműek, és nem az ígért minőségű vagy mennyiségű árut adják a vételárért. Az előadók elmondták, ha mégis ismeretlen helyről vásárolják meg a téli tüzelőt, kérjék szakember, például erdész segítségét a fa átvétele és kifizetése előtt.

A helyszínen kihelyezett standnál a rendőrök igény szerint egyénre szabott bűnmegelőzési tanácsadással szolgáltak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.