Vagyonvédelemről egy kávé mellett

2020. 07. 02., cs - 09:12
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Házhoz megyünk” és a „Police Coffee” prevenciós programok keretében a bűnmegelőzési munkatársak a lakosokat egy kávé elfogyasztása közben hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el Komlón.

A két országos bűnmegelőzési program részeként várta az érdeklődőket 2020. június 30-án Komlón, az egyik nagyáruház parkolójában Kovács-Hegedűs Krisztián rendőr törzszászlós vagyonvédelmi referens, valamint Vojnics Tímea bűnmegelőzési főelőadó.

Az információs pontot felkereső lakosok a szubjektív közbiztonságérzetük megerősítése érdekében többek között vagyonvédelmi ajánlásokat kaptak a szakemberektől, de a személyes elbeszélgetések során konkrét tanácsokkal is segítették őket az ingatlanjaik, vagyontárgyaik védelméhez szükséges megfelelő döntések meghozatalában. Nem mulasztották el megemlíteni az úgynevezett „unokázós csalók” módszereit sem, hangsúlyozva az ilyen esetekben szükséges óvatosság fontosságát.

A résztvevők megismerkedhettek a Mobil Bűnmegelőzési Centrum vagyonvédelmi és biztonságtechnikai eszközeivel, valamint személyesen meggyőződhettek a riasztó - és kamerarendszerek hatékonyságáról is. A szakemberek kiemelték azt is, hogy a modern biztonságtechnikai eszközök alkalmazása már sok esetben segítette a sikeres felderítést. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az elkövetők a legkisebb kockázattal kívánják elérni céljukat, olyan behatolási helyet keresnek, ahol a legkevesebb ellenállásba ütköznek. Egy felszerelt vagyonvédelmi rendszer, vagy eszköz (kamera, mozgás-,  vagy nyitásérzékelő, fémredőny, rácsok) a megfelelő környezet kialakítás (külső világítás, átlátható udvar, kert, bokrok, fák nyírása) óvatos és felelősségteljes tulajdonosra utal, valamint jelentősen csökkenti a sértetté válás kockázatát.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: kisfiút rabolt ki

A kiskunhalasi nyomozók a rablás mellett garázdaság és kifosztás bűntettével is gyanúsítják a 45 éves jánoshalmi férfit.