Vagyonvédelmi tanácsadás Nyírmihálydiban

2019. 11. 28., cs - 13:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődők információt kaptak a településen előforduló vagyon elleni bűncselekményekről, és azok megelőzésének lehetőségeiről.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Nyírbátori Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberével közösen 2019. november 27-én Nyírmihálydiban a helyi lakosság részére tájékoztatást adtak a megelőző-vagyonvédelemmel kapcsolatos lehetőségekről. Az ott lakók információt kaptak a településen előforduló vagyon elleni bűncselekményekről, és azok megelőzésének lehetőségeiről. A prevenciós tanácsok mellett bemutatásra került a főkapitányság vagyonvédelmi táskája is, amiben különböző biztonságtechnikai eszközöket (személyi riasztó, elektromos ajtóék, lakatok) ismerhettek meg az ide látogatók. A bűnmegelőzési előadók tájékoztatás közben érintették a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a kapcsolati erőszak, az emberkereskedelem, és a prostitúció témakörét is.

Vagyonvédelmi tanácsok:

 

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, bejárati ajtót, akkor is ha otthon tartózkodik!
  • Ne rejtse otthona kulcsait a bejárat közelébe, mert ezek a helyek az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymás lakhelyére.
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, azonosító számát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.