Vagyonvédelmi tanácsadás Sopronban

2020. 07. 31., p - 07:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség prevenciós szakemberei a nyári időszakban a Lővér Uszoda és Strand területén szólították meg a lakosokat.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2020. július 30-án a délutáni órákban a soproni Lővér Uszoda és Strand területén szervezték meg a Házhoz megyünk vagyonvédelmi programot. A lakossággal történő találkozások célja, hogy a rendőrség segítse az embereket a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. Tekintettel a helyszínre elsősorban a biztonságos strandolásról esett szó. A hasznos vagyonvédelmi tanácsokon túl az érdeklődő felnőttek és gyerekek azt is megtudhatták, hogyan fürdőzhetnek biztonságosan.

A bűnmegelőzési szakemberek – többek között – az alábbi tanácsokat adták a programon megjelenteknek:

  • Értéktárgyai közül csak  a feltétlenül szükségeseket vigyék magukkal a strandra.
  • Mindig vegyék igénybe az értékmegőrzőt, amennyiben nincs kérjenek meg valakit, hogy ameddig a vízben tartózkodnak, vigyázzon értékeikre.
  • Kisebb gyerekeket a vízparton se hagyjanak soha felügyelet nélkül!
  • Mindig vegyék figyelembe saját, illetve gyermekük vízbiztonságát, úszás-tudását! Gondoskodjanak a megfelelő védőfelszerelésről!
  • Felhevült testtel vízbe ugrani, szeszes italtól befolyásolt, vagy bódult állapotban fürdőzni életveszélyes.  
  • Csak az engedélyezett és kijelölt fürdőhelyeken fürödjenek!
  • Nyílt vizeknél figyeljék a viharjelző szolgálat jelzéseit, másodfokú jelzés esetén a lehető legrövidebb idő alatt jöjjenek ki a vízből!
  • Ismeretlen helyen vízbe ugrani nagyon veszélyes, mert nem tudhatjuk, hogy mi található a vízfelszín alatt, így akár maradandó sérülést is szenvedhetünk.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.