Válaszd a jót, kerüld a rosszat!

2019. 05. 15., sze - 15:12
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vármegyeháza díszterme adott otthont 2019. május 14-én 10 órai kezdettel Szekszárdon a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács (TMBT) A hit szerepe a közösségépítésben és a bűnmegelőzésben című konferenciájának.

A konferenciát Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a vendégeket.

A konferencia fő témája a hit szerepe volt a mindennapi életünkben, melynek kapcsán első előadóként Ignácz Tibor a Pécsi Élő Kövek Közösség vezetője beszélt a közösség erejéről.

Lankó József katolikus plébános Alsószentmártonból, a Pécsi Egyházmegye roma közösségek célirányos lelki gondozásának felelőseként tartott előadást.

Boros Lajos, a Baptista Egyház börtönmissziójának vezetője rácsok mögött szabadon című előadása a börtönmissziós tevékenységéről szólt. Boros Lajos több évtizedes börtönbüntetés letöltése után az elítéltek társadalomba való visszailleszkedését segíti.  

Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke beszámolt arról, hogy több kárpátaljai településen templomot, iskolát alapított, patronálja őket.

Mindannyiukban közös, hogy a hit és az összefogás erejében látják a kiutat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.