Városi Tanévnyitó

2021. 09. 22., sze - 15:20
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kiskunhalasra látogatott el a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadás.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával Kiskunfélegyházán létrejött 2019-ben a Kamasztanból Jeles ifjúsági kortárs segítői előadás.

A kiskunfélegyházi amatőr (15-21 év közötti) színészek ezúttal Kiskunhalasra látogattak, ahol a Városi Tanévnyitó elnevezésű színházi előadásban a cyberbullying-ot, a káros szenvedélyeket, valamint a diszkriminációt dolgozták fel.

Az előadások között a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési referense - dr. Horváth-Rekedt Gréta r. főhadnagy - beszélgetett a nézőkkel, megtörtént példákkal támasztotta alá az eljátszott témákat. Az előadás megszervezését Kiskunhalas Város Önkormányzatának, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságnak, illetve a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak (KEF) köszönhető. Az előadást Kiskunhalasi Város alpolgármestere Kuris István László, illetve a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitotta meg. Az eseményen gondolatébresztő bűnmegelőzési információkat mondott Farkasné Wodring Zsuzsanna c. r. őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó, a KEF társelnöke. Az előadást délelőtt a 8. osztályos általános iskolások, délután pedig a középiskolások tekinthették meg.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

 

16 éve jogsi nélkül, most bíróság elé állt

A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították.