Zenés megelőzési program Kunhegyesen

2017. 11. 11., szo - 11:12
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódik a „Zenével a drog ellen” elnevezésű prevenciós előadássorozat a Karcagi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Kisújszállás után most a kunhegyesi Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ adott otthont 2017. november 10-én a különleges bűnmegelőzési programnak, amelyen közel háromszázötven közép- és általános iskolás diák vett részt a Kunhegyesi Református Általános iskola és Óvodából, valamint a Karcagi SZC Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépsikola és Kollégiumából.

A rendezvény célja alternatív szabadidős lehetőségeket bemutatni, a kábítószerek kipróbálásáig vezető kíváncsiság, veszélykeresés, hiánymotiváltsággal szemben. A rendezvény első felében Fekete András rendőr főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója tartott prevenciós előadást, amelyben kiemelt szerepet kapott azon gondolat, hogy életünket, szabadidőnket élhetjük szenvedéllyel, de nem mindegy
milyen szenvedéllyel. A mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem kevesebbek, hanem többek leszünk általa. Nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele. Ezen gondolatok ékes példája a rendezvényre meghívott Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának gitár klubja, azaz a Kemény Gitárklub. Az idén immár 12 éves klub középiskolás diákok önálló kezdeményezésére alakult. Jelenleg 58 fős tagsággal rendelkezik a klub, gyermektől-nyugdíjas korosztályig. Vezetőjük Lustyik István elmondta, hogy olyan alternatív szabadidős lehetőség ez ahol a közösség ereje összetart, magabiztosságot ad, ahol mindenki fontosnak érezheti magát.

Az előadás végén megkérdezett diákok, pedagógusok elmondása alapján hasznos, értékes információk hangzottak el, a gitárklub előadásának pedig külön örültek, nagy sikert aratott körükben.

A szervezők és rendezők bíznak abban, hogy sikerült olyan alternatív pozitív példát mutatni, amely bizonyítja, hogy a szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet.

f
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.