Áldozatok világnapja

2019. 02. 21., cs - 12:58
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakelőadója társszervek közreműködésével adott tájékoztatást az áldozatvédelemről az egyik helyi bevásárlóközpontban.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya – a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület munkatársainak közreműködésével – 2019. február 20-án délután az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban állította fel információs pontját. A program szervezői felhívták a figyelmet az áldozattá válás megelőzésének fontosságára. A szakmai tanácsadáson kívül hasznos tájékoztató füzeteket adtak az érdeklődőknek. Ez idő alatt a „Hírös Kortárs” csoport fiataljai ingyenes prevenciós kiadványokat osztottak a standnál.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.