Elfojtott sikolyok

2020. 02. 20., cs - 15:14
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Videoklippel kampányolnak Szolnokon a hozzátartozók közötti erőszak ellen.

A családon belüli, hozzátartozók közötti erőszak jelen van a mindennapokban, az utóbbi időben egyre erőteljesebben kerül a társadalmi érdeklődés középpontjába. A megelőzési szakemberek újabb és újabb eszközöket keresnek, hogy felhívják a figyelmet az áldozattá válás megelőzésének, az áldozatok megsegítésének fontosságára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon a Bűncselekmények Áldozatainak Napjához kapcsolódó sajtótájékoztatón mutatták be az alkotók és az együttműködők az Elfojtott sikolyok című videoklipet, amely a családon belüli erőszak témakörét dolgozza fel.

k

A tájékoztatón Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, megbízott bűnmegelőzési osztályvezető beszélt a kezdeményezés fontosságáról. Elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve helyi szerveinek bűnmegelőzési szakemberei a felvilágosító előadások, tematikus rendezvények, valamint oktatási intézményekben tartott prevenciós órák alkalmával rendszeresen felhívják a figyelmet a jelenségre, és tájékoztatást nyújtanak arról, hová fordulhatnak, milyen segítségeket vehetnek igénybe az érintettek.

Az elkészült videoklip megtekintése kiváló alkalmat teremt, hogy a nézőkben gondolatokat ébresszen, többirányú beszélgetést indukáljon, és megoldási lehetőségeket kínáljon.

Baranyiné Fodor Zsuzsa rendőr százados beszámolt az ötlet megszületésének pillanatairól. Elmondta, hogy a táncvideo a Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakembereinek, valamint a New Step Fitnesz és Táncstúdió tagjainak évekre visszanyúló szoros kapcsolatának köszönhetően valósult meg. A csapat tagjai most is a tőlük megszokott művészi igényességgel nyúltak a témához, amelynek eredményeként elkészült ez a megrázó, gondolatébresztő videoklip.

A sajtótájékoztató zárásaként a média képviselői egyéni interjúkat készíthettek a táncosokkal.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.