Ismét „BIZTONSÁGBAN BÁCS-KISKUNBAN”

2017. 08. 12., szo - 07:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A szociális szféra munkatársai is bűnmegelőzési ajánlásokkal gazdagodtak Kecskeméten.

A „Biztonságban Bács-Kiskunban” című, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott pályázat keretében – az Országos Cigánymisszió kecskeméti dolgozóinak képzését követően – a megvalósítás újabb projektelemeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy 2017. augusztus 11-én képzést tartott Kecskeméten a Kápolna utcán.

Az Kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága házi segítségnyújtásban és szociális ételkiszállításban közreműködő 30 munkatársa a tevékenységük során az ellátottak körében hasznosítandó, prevenciós célzatú információkat kaptak.

A képzés célja volt a szociális ellátók megismertetése, felkészítése a rendőrség által ajánlott hasznos tanácsokkal. E tanácsok gyakorlati alkalmazásával a koruk, betegségük miatt akadályoztatott, döntéseikben esetleg bizonytalan idős emberek ismereteket nyerhetnek biztonságuk megőrzése, megteremtése érdekében.

A speciális bűnmegelőzési ismeretek, preventív módszerek a szociális szféra képviselőinek közreműködésével jutnak el az időskorúakhoz, megelőzve ezzel potenciális áldozattá válásukat.

 

Tanácsok besurranásos lopások megelőzése érdekében:

  • Nyári melegben a se hagyja nyitva a lakásajtót, ablakot, hiszen nem biztos, hogy észreveszi a nesztelen, hívatlan látogatót!
  • Szellőztetés idején is legyen óvatos! Ha nem tartózkodik a helyiségben ne hagyja kitárva háza, lakása földszinti, vagy függőfolyosóra nyíló ablakait! Elég egy pillanat, és a tolvaj bejut az ingatlanba, és viszi, amit értékesnek talál. A talajról is elérhető ablakokat lássák el biztonsági ráccsal, vagy vásároljanak belépésjelzőt, mely jelzi a besurranó tolvajt!
  • Ha egyedül tartózkodik otthon idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról meggyőződne!
  • Akit mégis beenged, azt alaposan figyelje meg! A pontos személyleírás – tetoválásokra, jellemző ékszerekre, ruházatra – szükség esetén támpontot nyújt az Önt meglátogató személy azonosításához. Szintén segítséget jelenthet a távozási irányra, a hívatlan vendég gépkocsijának színére, típusára, rendszámára vonatkozó adat.
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, ne nyúljon a lakásban semmihez, amit az elkövető megfoghatott! Azonnal értesítse a rendőrséget

1

2

3

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.