Ismét „BIZTONSÁGBAN BÁCS-KISKUNBAN”

2017. 08. 12., szo - 07:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A szociális szféra munkatársai is bűnmegelőzési ajánlásokkal gazdagodtak Kecskeméten.

A „Biztonságban Bács-Kiskunban” című, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott pályázat keretében – az Országos Cigánymisszió kecskeméti dolgozóinak képzését követően – a megvalósítás újabb projektelemeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy 2017. augusztus 11-én képzést tartott Kecskeméten a Kápolna utcán.

Az Kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága házi segítségnyújtásban és szociális ételkiszállításban közreműködő 30 munkatársa a tevékenységük során az ellátottak körében hasznosítandó, prevenciós célzatú információkat kaptak.

A képzés célja volt a szociális ellátók megismertetése, felkészítése a rendőrség által ajánlott hasznos tanácsokkal. E tanácsok gyakorlati alkalmazásával a koruk, betegségük miatt akadályoztatott, döntéseikben esetleg bizonytalan idős emberek ismereteket nyerhetnek biztonságuk megőrzése, megteremtése érdekében.

A speciális bűnmegelőzési ismeretek, preventív módszerek a szociális szféra képviselőinek közreműködésével jutnak el az időskorúakhoz, megelőzve ezzel potenciális áldozattá válásukat.

 

Tanácsok besurranásos lopások megelőzése érdekében:

  • Nyári melegben a se hagyja nyitva a lakásajtót, ablakot, hiszen nem biztos, hogy észreveszi a nesztelen, hívatlan látogatót!
  • Szellőztetés idején is legyen óvatos! Ha nem tartózkodik a helyiségben ne hagyja kitárva háza, lakása földszinti, vagy függőfolyosóra nyíló ablakait! Elég egy pillanat, és a tolvaj bejut az ingatlanba, és viszi, amit értékesnek talál. A talajról is elérhető ablakokat lássák el biztonsági ráccsal, vagy vásároljanak belépésjelzőt, mely jelzi a besurranó tolvajt!
  • Ha egyedül tartózkodik otthon idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról meggyőződne!
  • Akit mégis beenged, azt alaposan figyelje meg! A pontos személyleírás – tetoválásokra, jellemző ékszerekre, ruházatra – szükség esetén támpontot nyújt az Önt meglátogató személy azonosításához. Szintén segítséget jelenthet a távozási irányra, a hívatlan vendég gépkocsijának színére, típusára, rendszámára vonatkozó adat.
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, ne nyúljon a lakásban semmihez, amit az elkövető megfoghatott! Azonnal értesítse a rendőrséget

1

2

3

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütött

A rendőrök perceken belül kiértek a helyszínre és elfogták az elkövetőt.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.