Ismét „BIZTONSÁGBAN BÁCS-KISKUNBAN”

2017. 08. 12., szo - 07:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A szociális szféra munkatársai is bűnmegelőzési ajánlásokkal gazdagodtak Kecskeméten.

A „Biztonságban Bács-Kiskunban” című, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott pályázat keretében – az Országos Cigánymisszió kecskeméti dolgozóinak képzését követően – a megvalósítás újabb projektelemeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy 2017. augusztus 11-én képzést tartott Kecskeméten a Kápolna utcán.

Az Kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága házi segítségnyújtásban és szociális ételkiszállításban közreműködő 30 munkatársa a tevékenységük során az ellátottak körében hasznosítandó, prevenciós célzatú információkat kaptak.

A képzés célja volt a szociális ellátók megismertetése, felkészítése a rendőrség által ajánlott hasznos tanácsokkal. E tanácsok gyakorlati alkalmazásával a koruk, betegségük miatt akadályoztatott, döntéseikben esetleg bizonytalan idős emberek ismereteket nyerhetnek biztonságuk megőrzése, megteremtése érdekében.

A speciális bűnmegelőzési ismeretek, preventív módszerek a szociális szféra képviselőinek közreműködésével jutnak el az időskorúakhoz, megelőzve ezzel potenciális áldozattá válásukat.

 

Tanácsok besurranásos lopások megelőzése érdekében:

  • Nyári melegben a se hagyja nyitva a lakásajtót, ablakot, hiszen nem biztos, hogy észreveszi a nesztelen, hívatlan látogatót!
  • Szellőztetés idején is legyen óvatos! Ha nem tartózkodik a helyiségben ne hagyja kitárva háza, lakása földszinti, vagy függőfolyosóra nyíló ablakait! Elég egy pillanat, és a tolvaj bejut az ingatlanba, és viszi, amit értékesnek talál. A talajról is elérhető ablakokat lássák el biztonsági ráccsal, vagy vásároljanak belépésjelzőt, mely jelzi a besurranó tolvajt!
  • Ha egyedül tartózkodik otthon idegent soha nem engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról meggyőződne!
  • Akit mégis beenged, azt alaposan figyelje meg! A pontos személyleírás – tetoválásokra, jellemző ékszerekre, ruházatra – szükség esetén támpontot nyújt az Önt meglátogató személy azonosításához. Szintén segítséget jelenthet a távozási irányra, a hívatlan vendég gépkocsijának színére, típusára, rendszámára vonatkozó adat.
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, ne nyúljon a lakásban semmihez, amit az elkövető megfoghatott! Azonnal értesítse a rendőrséget

1

2

3

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.