Szakmai együttműködés a kapcsolati erőszak megelőzése érdekében

2019. 11. 26., k - 09:58
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály és a Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetői folytattak megbeszélést 2019. november 25-én.

Rátz Roland rendőr alezredes és Némethné Élő Zsuzsanna „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezésű kampány jegyében megvalósult találkozó során egyeztették szakmai tapasztalataikat, a hozzátartozók közötti erőszakkal kapcsolatban.  A Szociális és Gyermekjóléti Központ hirdetőtábláin elhelyezésre kerültek a kampánnyal kapcsolatos plakátok, amelyek az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalára hívják fel a segítségre szorulók figyelmét.

A plakát az elmúlt napokban a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén több frekventált helyre is kihelyezésre került.   

A kampánnyal kapcsolatban további információ a rendőrség honlapján olvasható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.