Vakok és gyengénlátók bűnmegelőzési előadása

2017. 09. 24., v - 10:17
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének tagjai részére tartott előadást a főkapitányság áldozatvédelmi referense.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály áldozatvédelmi referense, Dudásné Tóth Erika c. r. őrnagy interaktív bűnmegelőzési foglalkozást tartott Kecskemét városközpontjában 2017. szeptember 23-án a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének tagjai részére.

Az áldozatvédelmi referens a megjelent 25 látássérült és időskorú részére ismertette az aktuális, gyakori elkövetési módszereket, a megtévesztéssel megvalósult bűncselekmények körülményeit, azok elkerülésének lehetőségeit, valamint az áldozatvédelem és áldozatsegítés lehetőségeit. Az érdeklődők a tájékoztató végén kötetlen formában tették fel a biztonságukat érintő kérdéseiket.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Ne engedjenek be idegent a lakásba!
  • Ha valaki hivatalos személynek adja ki magát, mindig győződjenek meg róla, hogy valóban az, akinek mondja magát!
  • Nagyobb összegű készpénzüket ne otthon tárolják, hanem pénzintézetben helyezzék el!
  • Ne vegyék elő megtakarított pénzüket idegenek jelenlétében, mert kifigyelhetik a biztosnak vélt helyet, és valamilyen trükkel eltulajdoníthatják Önöktől!
  • Fizikai támadás esetén saját életük, testi épségük megóvása érdekében ne tanúsítsanak ellenállást, inkább teljesítsék a támadó követeléseit, hiszen ezzel saját testi épségüket menthetik meg!

Ha bűncselekmény áldozatává válik, forduljon a rendőrkapitányságok

áldozatvédelmi referenseihez, vagy hívja az áldozatsegítő vonalat,

a 06(80)225-225 ingyenes telefonszámot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.