Nők elleni erőszakról szóló előadás Sopronban

2019. 03. 03., v - 13:15
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési program témája a bántalmazó kapcsolat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a Soroptimist Club meghívására 2019. március 2-án az egész ország területéről érkező hölgyeknek tartott előadást a nők elleni erőszak témakörében. A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért. Magas a látencia az ilyen jellegű bűncselekményeknél, kevesen jutnak el a feljelentés megtételéig. Az előadáson a rendőrség feladatairól is szó volt a hozzátartozók közötti erőszak esetén, valamint arról, hogy mit lehet tenni azért, hogy elkerüljük az áldozattá válást.

A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén saját érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.

1

Ajánlások:

  • Ne engedj az erőszaknak! Hívj rendőrt, tegyél feljelentést!
  • Kérj ideiglenes megelőző távoltartást a bántalmazóval szemben!
  • Hidd el, hogy van segítség, léteznek menedékházak, rejtett otthonok!
  • Haladéktalanul tegyünk jelzést a Gyermekjóléti Szolgálatnál, ha tudomást szerzünk hozzátartozók közötti bántalmazásról!
  • Krízishelyzetben az Országos Kríziskezelő és Információs telefonszolgálat ingyenes száma: 06-80-20-55-20.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 5 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.