Nők elleni erőszakról szóló előadás Sopronban

2019. 03. 03., v - 13:15
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési program témája a bántalmazó kapcsolat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a Soroptimist Club meghívására 2019. március 2-án az egész ország területéről érkező hölgyeknek tartott előadást a nők elleni erőszak témakörében. A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért. Magas a látencia az ilyen jellegű bűncselekményeknél, kevesen jutnak el a feljelentés megtételéig. Az előadáson a rendőrség feladatairól is szó volt a hozzátartozók közötti erőszak esetén, valamint arról, hogy mit lehet tenni azért, hogy elkerüljük az áldozattá válást.

A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén saját érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.

1

Ajánlások:

  • Ne engedj az erőszaknak! Hívj rendőrt, tegyél feljelentést!
  • Kérj ideiglenes megelőző távoltartást a bántalmazóval szemben!
  • Hidd el, hogy van segítség, léteznek menedékházak, rejtett otthonok!
  • Haladéktalanul tegyünk jelzést a Gyermekjóléti Szolgálatnál, ha tudomást szerzünk hozzátartozók közötti bántalmazásról!
  • Krízishelyzetben az Országos Kríziskezelő és Információs telefonszolgálat ingyenes száma: 06-80-20-55-20.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Makónál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

A magát szír állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök Sarkad külterületén tartóztatták fel.