Drogprevenciós előadások sportolóknak Mosonmagyaróváron

2019. 11. 29., p - 12:17
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az MTE 1904 Sporttelep klubháza adott otthont a rendezvénynek.

Barna Árpád rendőr alezredes a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője és Dresser Ottó a Credobus MTE 1904 Sportegyesület elnöke, 2019 év novemberében megállapodott abban, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója, Pápai Gyula rendőr őrnagy az egyesület labdarúgó utánpótlás-játékosainak, drogprevenciós előadásokat tart.

A sportklub, játékosaik sportági fejlesztése mellett kiemelten fontosnak tartja az egészséges életmódra való nevelést. Az egyesület vezetői úgy vélik, hogy sajnálatos módon a mai kor negatív társadalmi hatásai, jóval több rizikófaktort hordoznak magukban a felnövekvő generációk számára, amelyekre időben fel kell készíteni a fiatalokat.

Pápai Gyula rendőr őrnagy 2019. november 27-én és november 28-án, közel száz fiatal sportoló figyelmét hívta fel interaktív előadásai során a dohányzás, a szeszesitalok, valamint az illegális drogok fogyasztásának káros egészségügyi hatásaira.

A prevenciós szakember kiemelte, hogy a legális és illegális drogok által kiváltott fizikai és pszichikai függőség sok esetben bűncselekmények elkövetéséhez, súlyos emberi, családi tragédiához is vezethet.

Az előadó végül az alábbi hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat:

  • Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, amelynek tagjaiban megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.