Őszintén a kábítószerről

2019. 06. 29., szo - 12:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kecskeméten egy hónapon keresztül minden szervezet fokozott figyelmet fordított a drogprevencióra. A témát lezáró előadást Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr alezredes tartotta felnőttek részére.

 

A „Drogprevenció világnapja” alkalmából a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya egy hónapon át tartott különböző korosztályoknak drogprevenciós témában foglalkozásokat. A programsorozat befejező előadására 2019. június 26-án került sor. Kurdics Mihály nyugalmazott rendőr alezredes a felnőtt érdeklődőket célozta meg, hiszen a téma nem csupán a fiatalokat érinti. A meghívott pedagógusoknak, iskolai védőnőknek és gyermekvédelmi szakembereknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk korunk egyik nap problémájára, nagy hangsúlyt fektetve a megelőzés fontosságára.

Az előadó többször utalt arra, hogy a drog kérdésében nagymértékű lehet a szülői felelősség kérdése. Mint mondta: „Csak őszintén lehet beszélni. A megtörtént esetek mind szomorú tanulságul szolgálnak. Hangsúlyoznom kell, az igazi családban, ahol beszélgetnek, ahol szeretetben élnek, ott nincs olyan esélye a drogok térnyerésének.”

 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.