Prevenció a Kaposvári Városligetben

2019. 06. 27., cs - 10:36
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

1988 óta minden év június 26-át – az ENSZ 1987-ben hozott határozata alapján – Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon.

A Világnap alkalmából a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és az INDIT Közalapítvány szervezésében idén 9. alkalommal  került megrendezésre 2019. június 26-án délután a Kaposvári Városligetben a „Szenvedélyek Napja”.  Az együttműködő partnerek, - így a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is - az addiktológiai problémákra való felhívás céljából színes programokkal tarkított szabadidős lehetőséget kínált az érdeklődőknek. A rendezvény célja volt az alternatívák felsorakoztatása a szabadidő hasznos eltöltésére, továbbá objektív információk nyújtása a szenvedélybetegség természetéről és kezelési lehetőségeiről. A Városligetbe látogatók drog-totót töltöttek ki, egyéb játékos feladatokban vettek részt, valamint kipróbálhatták a „drogos” szemüveget is.

A vakációzó diákok számára az együttműködő szakemberek kiemelték, hogy a nyári szünidő idején, a fesztiválok időszakában is nagy gondot kell fordítani a biztonságra.

Felhívták a figyelmet arra, hogy

·         kábítószert, ismeretlen eredetű anyagot ne vásároljanak, ne fogadjanak el senkitől,

·         szeszes italt lehetőleg ne, vagy csak mértékkel fogyasszanak,

·        járművet még minimális szeszes ital elfogyasztása után se vezessenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam