Szer-mentes Police Café

2019. 10. 22., k - 09:51
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A drogprevenció kérdéskörében folytatódott a sziráki programsorozat.

Újabb állomásához ért a Szirák Község Önkormányzata által elnyert és megvalósuló „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Szirákon” című pályázat. Ennek keretén belül „Szer-mentes élmény” címmel újabb rendezvényen találkoztak a szakemberek és a lakosság.

Ez alkalommal Bérre hívták "rendőrkávéházba" a drogprevencióban érintett szakembereket, valamint Szirák község lakosságát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A Police Café módszertan mentén megtartott megbeszélésen 22 érdeklődőt – gyermekvédelmi szakembereket, rendőröket, pedagógusokat és szülőket – ültettek az asztalokhoz, azzal a céllal, hogy a kábítószerprobléma körébe tartozó kérdésekről beszélgessenek. A témagazdák a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai voltak, akik egy-egy konkrét kérdéskör kapcsán folyó beszélgetést moderáltak, foglalkoztak a témával a kábítószer-használat okaitól a probléma lehetséges megoldásáig.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Vaskútnál

A magát szír állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők Katymárnál

Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Katymárnál jogellenesen akartak az országba bejutni.

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.