SZER-TELENÜL

2021. 09. 24., p - 08:03
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki középiskolában a drogprevenció volt a fókuszban.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2021. szeptember 22-én tartott drogprevenciós előadást a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumában. Az interaktív előadáson 29 fő középiskolás vett részt, amelynek középpontjában a tiltott szerhasználat veszélyei és jogi következményei álltak.

Az előadó többek között az alábbiakra hívta fel az életkorukból fakadóan veszélyeztett fiatalok figyelmét:

  • A kábítószerek, az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk is kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet!
  • A drogok által kiváltott fizikai és pszichikai függőség sok esetben bűncselekmények elkövetéséhez, súlyos emberi, családi tragédiához is vezethet!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül poharukat, ha szórakozni mennek, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek az italukba!
  • Mindig mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.