Bűnmegelőzés a Tapolcai Nyugdíjas Klubban

2021. 09. 22., sze - 13:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési előadói a helyi Nyugdíjas Klub tagjainak tartottak prevenciós foglalkozást 2021. szeptember 22-én.

A programon a rendőrök az idősebb korosztály áldozattá válásának megelőzése érdekében főleg a vagyon elleni jogsértésekre és azok megelőzésére hívták fel a figyelmet. Tájékoztatást adtak a trükkös és besurranó tolvajok módszereiről, elmondták, hogy a bejárati ajtókat akkor is zárják belülről, ha a lakásban tartózkodnak, és ne hagyják felügyelet nélkül a szellőztetésre kinyitott ablakokat sem. Felhívták a figyelmet arra, hogy idegeneket ne engedjenek be az otthonaikba, ne adjanak, ne utaljanak pénzt nekik, akkor sem, ha azok a felkeresett személy valamely családtagjának bajba jutására hivatkoznának. Az egyenruhások az online vásárlások kapcsán azt javasolták a megjelenteknek, hogy válasszák a leinformálható, megbízható eladókat és ne utaljanak előre vételárat.

Végül kérték az időseket, hogy amennyiben bármilyen jogsértés éri őket, vagy gyanús idegent, járművet észlelnek otthonaik közelében, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.