Bűnmegelőzési tanácsok idősek számára

2018. 01. 25., cs - 14:11
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szépkorúak védelmében szóróanyagokat osztott a diósdi járőr.

Az Érdi Rendőrkapitányság Diósdi Rendőrőrs járőre, Czirják Tibor c. r. zászlós 2018. január 25-én a településen egyedül élő szépkorúak részére vagyonvédelmi, áldozatvédelmi szóróanyagokat adott át, valamint tanácsokat adott arról, hogyan kerülhető el az áldozattá válás.

A szépkorúaknak szóló tanácsok, kiadványok megjelentetése mellett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós témájú előadások, fórumok szervezésére is. A megelőzésben fontos szerepe van a családtagoknak, ismerősök törődésének, az idősek környezetében élők odafigyelésének.

A szépkorúak életkori, fizikai jellemzőik, egészségi állapotuk, sokszor elszigetelt életmódjuk miatt fokozottan veszélyeztettek bizonyos bűncselekményekkel szemben. Az áldozattá válás megelőzése szempontjából kiemelkedő szerepe van a lakókörnyezetnek.

Néhány tanács szépkorúak részére az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Fontos, hogy ne engedjenek be idegeneket az otthonukba!
  • A hivatalos személyek mindig fényképes igazolványt tartanak maguknál. Ha kételkednek az igazolvány hitelességében, kérjenek segítséget rokontól vagy a lakókörnyezettől!
  • Idegeneknek soha ne mutassák meg, hogy hol tartanak készpénzt az ingatlanban!   

 

"

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Évbúcsúztató ünnepség

A Belügyi Nyugdíjasok Pest Megyei Egyesülete jó hangulatú, színes programokkal tarkított évzáró rendezvényt tartott.

 

Őrizetben a szegedi zsebtolvaj

Az egyik szegedi bevásárlóközpontban több vásárló táskájából lopott egy külföldi nő. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították, majd őrizetbe vették.