Folytatódott az idősek világnapja programsorozat

2019. 10. 26., szo - 11:42
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkatársai az idősek világnapja programsorozat keretében az elmúlt egy hétben három siófoki helyszínen végeztek prevenciós tevékenységet.

A kitelepüléseken a rendőrök elsősorban a szép korúak figyelmét hívták fel az unokázós csalások, trükkös lopások elkerülésére, valamint vagyonvédelmi és áldozatsegítési tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi színlelt okokra hívja fel a lakosság figyelmét:

- Az unoka vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
- Az unoka vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
- A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.

Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát, hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közokirat-hamisítás miatt körözték

Egy autó utasaként jelentkezett belépésre az a román férfi, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. Az ártándi rendőrök elfogták, majd előállították.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.