Jönnek a mínuszok

2019. 11. 15., p - 09:29
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az egyedül élőkre, kiemelten az időskorúakra történő fokozott odafigyelésre kéri a lakosságot.

Az ősz vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, már sok helyen megjelent a hajnali fagy, lassan beköszönt a tél, ezért a megyei rendőr-főkapitányság az otthonukban egyedül élő, magukat csak nehezen ellátni tudó idős emberekre történő odafigyelésre hívja fel a lakosság figyelmét.

A körzeti megbízottak minden évben felmérik a területükön nehéz körülmények között, vagy egyedül élő időseket és kiemelt figyelmet fordítanak rájuk. Bármilyen felmerülő probléma esetén segítenek, gondoskodnak a beteg, sérült, vagy krízishelyzetben lévő emberek megfelelő szociális intézménybe történő eljuttatásában.

A nehéz körülmények között élők védelme érdekében -a polgármesteri hivatalokkal, a karitatív szervezetekkel és a mentőszolgálattal együttműködve- a rendőrség mindent megtesz azért, hogy a hideg időben is mindenki biztonságban legyen. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a településeken az egyedül élőkre és a rászorulókra.

Az állami intézményeken, a civil szervezeteken túl azonban az állampolgároknak is nagy szerepük lehet a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, azok felszámolásában. Figyeljünk embertársainkra, a nehéz körülmények között élő emberekre, idős szomszédjainkra, ismerőseinkre!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakban kéri a lakosság segítségét:

  • Kérjük, hogy a téli időjárás beköszöntével az eddigieknél is jobban figyeljenek a környezetükben élőkre, a legveszélyeztetettebb, idős korosztályra.
  • Látogassák őket gyakrabban, beszélgessenek velük, hogy van-e tüzelőjük figyeljenek arra, hogy hideg esetén füstöl-e a házuk kéménye.
  • Amennyiben az utak csúszóssá válnak, kérdezzék meg, hogy el tudnak-e menni az alapvető élelmiszereket bevásárolni.
  • Ne menjenek el a hidegben a földön, vagy padon fekvő embertársaik mellett.
  • Végezetül kérjük, hogy mennyiben tudnak olyan emberről, aki valamilyen okból veszélyhelyzetbe került, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 112-es telefonszámon, illetve jelezzék a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak, vagy közvetlenül a település körzeti megbízottjának.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sportfelszerelésekkel üzletelt, többeket becsapott

Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Lökhárító mögé rejtett marihuána

A budapesti felderítők befejezték annak a szerb férfinek az ügyét, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert hozott Budapestre.

 

Tetten érte a tulaj

A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy gépkocsiból akart lopni.