Kortárs segítő program Vácon

2017. 10. 11., sze - 09:00
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök bűnmegelőzési rendezvényt tartottak az idősek biztonságáért.

Az Országos Rendőr-főkapitányság  "Házhoz megyünk" elnevezésű bűnmegelőzési programjának pest megyei rendezvényére  2017. október 10-én  Vácon, ezúttal  a Baptista Egyház Imaházában került sor.

A programot Latorovszky Gábor r. alezredes, a Váci rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.

A rendezvény keretében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Váci Rendőrkapitányság munkatársaival közösen időskorú kortársképző programot szervezett, ahol áldozatvédelemmel, internetbiztonsággal kapcsolatos prevenciós előadásokat tartottak. Emellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársa a termékbemutatók veszélyeiről is tájékoztatta a megjelenteket, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa a trükkös elkövetési módszerekről adott tájékoztatást.

Az érdeklődő szépkorúak a rendőrség munkatársaitól, az AEGON Biztosító képviselőitől, valamint  az együttműködő polgárőröktől kaptak vagyonvédelmi jó tanácsokat.

A programot egy közös prevenciós tudáspróba színesítette, ahol az időskorúak  játékosan mérhették össze tudásukat  bűnmegelőzéshez kapcsolódó témákban  apró ajándékokért, melyeket  a későbbiek során a mindennapokban tudnak majd használni.

"

"

"

"

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.