Prevenciós előadás időseknek

2019. 11. 14., cs - 11:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere Fertőszentmiklóson tájékoztatta a résztvevőket a trükkös lopások leggyakoribb elkövetési módszereiről és a megelőzés lehetőségeiről.

Fertőszentmiklóson tartott bűnmegelőzési előadást 2019. november 13-án 17 órakor a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési kiemelt főelőadója. Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy a helyi Szabadidőközpont és Könyvtár konferenciatermében beszélgetett a megjelent időskorúakkal az úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények leggyakoribb módszereiről, illetve tájékoztatást adott azok megelőzési lehetőségeiről.

Az előadó az idősek figyelmét az alábbiakra hívta fel:

  • Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon biztonsági láncot, kémlelőnyílást!
  • Idegen személyeket ne engedjen be lakásába! Ha mégis beengedi, egy pillanatra se hagyja magára az otthonában az idegeneket!
  • Soha ne adjon át készpénzt, értéket olyan idegennek, aki bajba jutott rokonára hivatkozva kéri azt Öntől!
  • Soha ne higgye el, ha valaki azzal csenget be, hogy pénznyereményt hozott!
  • Ne feledje, hogy a különböző szolgáltató cégek soha nem hoznak pénzt házhoz, amennyiben túlfizetése van, azt a következő hónapban jóváírják.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.