Gyermekek jogainak világnapja

2019. 11. 21., cs - 14:41
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi szakemberei iskolásoknak tartottak előadásokat a gyermekek jogairól.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése 1989. november 20-án fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt. Ezt a napot a legtöbb országban azóta is a gyermekjogok világnapjaként tartják számon. Az egyezmény azoknak a jogoknak a minimumát foglalja össze, melyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára. Magyarország 1990-ben írta alá a Gyermekjogi Egyezményt, és az 1991. évi LXIV. törvénnyel hirdette azt ki.

Ebből az alkalomból kifolyólag, 2019. november 20-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi szakemberei az UNICEF egész napos rendezvényéhez kapcsolódva interaktív, önismereti játékokkal várták az általános és középiskolás diákokat a főkapitányság épületében, valamint a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban.

A résztvevők a programok során kisfilmekkel, tesztfeladatokkal, a jogsértő helyzetek felismerését segítő, és a segítségkérés fontosságát hangsúlyozó helyzetgyakorlatokkal találkozhattak. Az áldozatvédelmi referensek - az alapellátó pszichológus bevonásával – az érzékenyítést is előtérbe helyezték, hiszen a másik ember jogainak tiszteletben tartása ugyanolyan fontos.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.