Kiállok érted Tatabányán is

2020. 01. 21., k - 16:03
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzés jegyében megtartott rendezvényen közel százan vettek részt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével szervezte meg a “Kiállok érted” című előadást Tatabányán, a KPVDSZ Művelődési Házban 2020. január 21-én. A színdarabot a Láthatáron Csoport mutatta be.   

Az ORFK részéről Barabás Ildikó rendőr alezredes köszöntötte a megjelenteket, a rendezvényt Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője nyitotta meg.

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. A történet lányokról szól, akik szegénységben nőnek fel és durva környezetben ismerkednek a világgal, amelyben kevés szeretet és figyelem jut nekik.

A szervezők célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire, az áldozattá lehetőségeire, valamint, hogy a diákok érzékenyebbé és nyitottabbá váljanak az előadásban felmerülő fontos társadalmi problémákra.

A programon közel 100 fő vett részt, akik a megyében gyermekotthonokban élő, potenciálisan veszélyeztetett állami gondozott fiatalok és kísérőik voltak.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: emberölésért felelhet

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Motorkerékpárt lopott

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy teremgarázsból lopott robogót, amit aznap értékesített.