OviZsaru program a százhalombattai Kipp-Kopp óvodában

2019. 10. 10., cs - 07:55
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei, valamint az Érdi Polgárőrség motorosa az idei tanévben az utolsó OviZsaru foglakozást tartották a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában. Az intézmény 6 éve csatlakozott az országos rendőrségi programhoz.

Szatmáriné Berczi Dolóresz c. r. százados és Mosolygó László c. r. zászlós 2019. október 8-án a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában járt az OviZsaru program keretében. Az előadók az ismerkedés általános szabályairól és a rendőri felszereléséiről beszéltek az óvodásoknak. Az interaktív foglakozáson a program bábjátékai Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi is bemutatásra kerültek.

A program végén az óvodások megnézhették a rendőrautót és a rendőrmotort, miközben megtanulhatták, hogy mikor kell, és mikor szabad hívni a 112-es segélyhívó számot.

" "

A segélyhívó szám helyes használatával kapcsolatban kiadott ORFK közleményt IDE kattintva érhetik el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.