Pályaorientációs Nap Kecskeméten

2019. 11. 09., szo - 13:13
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szakelőadója a Béke Általános Iskolában tartott prevenciós előadást.

A kecskeméti Béke Általános Iskolában 2019. november 8-án Pályaorientációs Napot tartottak. Az intézmény vezetője a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadóját prevenciós előadás megtartására kérte fel.

Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagy a 6. évfolyamos diákok nagy érdeklődése mellett tartott tájékoztatást a rendőrség feladatairól, az egyes szakágak munkájáról, illetve a rendőri szakmához szükséges szakképzettségek, készségek köréről is.

A program további részében a diákok interaktív vagyonvédelmi ls internet-biztonsági foglalkozáson vettek részt, majd játékos totó segítségével mérhették fel bűnmegelőzési ismeretekre vonatkozó tudásukat.

A bűnmegelőzési szakember hasznos, aktuális tanácsokkal is szolgált a kerékpárral közlekedő diákoknak:          

  • Soha ne hagyják felügyelet nélkül kerékpárjukat – még egy pillanatra sem lezárás nélkül! A legtöbb lopás a “beugrok a boltba, addig kint hagyom a bringát” esetek következménye.
  • Használjanak két (minőségi) zárat!
  • Jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit. Olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
  • A kerékpár csomagtartóján vagy kosarában hagyott táska mindig érdeklődést vált ki a rosszban sántikálókban. A rövid ideig tartó figyelmetlenségnek nagy ára lehet: lakáskulcs, mobiltelefon, okiratok, bankkártyák és készpénz nélkül bajos boldogulni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek rendőrkézen

A kapuvári járőrök a három illegális migránst, míg a csornai rendőrök az őket szállító embercsempészeket fogták el.