Tábor a hátrányos helyzetű gyermekekért

2020. 07. 13., h - 16:21
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt hét ismeretátadás és élményszerzés Békés megyében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló VI. „Át-Járás” táborban.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával idén immár 6. alkalommal szervezte meg az „Át-Járás” tábort, amely 2020. augusztus 14-éig tart. A kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítson tartalmas nyári kikapcsolódási lehetőséget. Egy-egy hétre kiléphessenek megszokott környezetükből, bővíthessék ismereteiket, ismerkedhessenek, barátságok alakuljanak ki. A társaság, a közösségi szellem, a megszerzett tudás pedig adjon olyan erőt számukra, amelyre baj esetén támaszkodhatnak, gazdagodjanak olyan ismeretekkel, amelyek segítségével felismerik és el tudják kerülni a veszélyeket.

Az első turnus nyitóeseményén, a Gyulai Gellény Birtokon Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja a nyári táborok programjába a bűnmegelőzési témák beépítését, mert így a gyermekek nagyon sok érdekes, hasznos információt szereznek. Saját tábori élményeit idézte fel dr. Kozma Gábor főiskolai tanár, diakónus, a Gál Ferenc Főiskola rektora, aki kellemes időtöltést, jó tanulást és szórakozást kívánt a résztvevőknek. Ezt követően Furák István, az „Át-Járás” tábor táborvezetője beszélt az elmúlt évek tapasztalatairól, arról, hogy mekkora élményt jelent a felnőtteknek és a gyermekeknek az együtt töltött idő. Örömmel szólt arról, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja a kezdeményezést és a rendőrség szakemberei mellett számos intézmény, hatóság szakemberei is részt vesznek a programok tervezésében, megvalósításában. A Békés Megyei Kormányhivatal, amelynek igazgatója, dr. Krizsán Anett is megtisztelte jelenlétével a tábornyitót, több témában tart foglalkozásokat. Az ünnepélyes alkalmon végezetül dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője foglalta össze, hogyan zajlottak, zajlanak az idei programok. Elhangzott, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz benyújtott, majd pozitívan elbírált pályázat lehetővé teszi, hogy a bentlakásos táborban jó körülmények között, tartalmasan töltsék az idejüket a gyermekek. A jelentős anyagi támogatásnak köszönhetően idén a hátrányos helyzetű gyermekek mellett rendészeti ügyintéző tagozatos hallgatókat is táboroztattak. Köszöntője végén a megyei rendőrfőkapitány emléklapot és emlékplakettet adományozott Tárnok Gabriellának, aki tavaly a Gál Ferenc Főiskola pedagógus hallgatójaként kiemelkedő munkát végzett az „Át-Járás” táborban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 17 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Többször visszajárt lopni

A tulajdonos tartotta vissza a rendőrök kiérkezéséig azt a 24 éves férfit, aki hat alkalommal lopott egy tatabányai zöldségesből.

 

Szép kor

Nyugállományú hadnagyot köszöntöttek az aktív alezredesek.

 

Ököllel ütötte a sértett fejét

A hajdú-bihari nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint többször is megverte az egyik alkalmazottját. A sértett súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.