„Házhoz megyünk!” Bátonyterenyén és Pásztón

2016. 09. 26., h - 11:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség tovább folytatja a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében életre hívott országos kampánysorozatát.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a helyi polgárőrökkel közösen 2016. szeptember 21-én Pásztón, szeptember 22-én Bátonyterenyén adtak vagyonvédelmi prevenciós tanácsokat a lakosság számára. A „Házhoz megyünk!” országos vagyonvédelmi program keretében a pásztói piacon, valamint Bátonyterenyén a Városháza téren felállított bűnmegelőzési sátrakban az érdeklődők különféle vagyonvédelmi eszközöket tekinthettek meg.

Az érdeklődőknek a bűnmegelőzési szakemberek számos lehetőséget mutattak be értékeik védelmére a néhány ezer forintos készülékektől a drágább, modernebb rendszerekig. A lakosság az információs pontokon elhelyezett vagyon elleni bűncselekmények megelőzését célzó szóróanyagokból is tájékozódhatott, melyet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács biztosított a programhoz.

Mindkét helyszínen lehetőség volt a kerékpárok ingyenes regisztrálására a BikeSafe országos nyilvántartási rendszerében, ezzel is növelve a biciklik védelmét.

A „Házhoz megyünk!” programhoz kapcsolódó tanácsadást legközelebb október 17. és 21. között veheti igénybe a lakosság Balassagyarmaton, Pásztón és Bátonyterenyén.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Engedély nélkül vezettek

A tatai és az oroszlányi rendőrök is intézkedtek tegnap olyan sofőrrel szemben, akinek nem volt jogosítványa.

 

Csak levezette a feszültséget

A 17 éves fiatal egy dorogi lakásban az ablakot betörve bement, majd több berendezést megrongált. A nyomozók őt gyanúsítottként kihallgatták.

 

Neki nem, de a rendőrségnek elég volt

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.