Police Coffee Kiskunhalason

2020. 07. 02., cs - 08:12
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében következő állomásához érkezett a népszerű program.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által indított Police Coffee elnevezésű program következő állomása Bács-Kiskun megyében Kiskunhalason volt.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai és a helyi bűnmegelőzési előadó a kiskunhalasi piacon várták az érdeklődőket 2020. július 1-én délelőtt.

A szakemberek a felvilágosító kampány keretében az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek a megjelentekkel, illetve tanácsokat adtak vagyonvédelmi témakörben is. Egy csésze kávé mellett a különböző korosztályok tagjai arról is tájékozódhattak, hogy áldozattá válásuk esetén milyen módon, hová fordulhatnak segítségért.

 

Az alábbi aktuális, vagyonvédelmi tanácsokkal is szolgáltak bűnmegelőzési szakemberek a lakosságnak:          

  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, gondoskodjon az értékes, és nem mindennap viselt ékszerek biztonságos – pl. széfben - tárolásáról!
  • Otthona ajtaját, ablakait gondosan zárja. A nyílászárókat rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Vagyontárgyaikról készítsen házi leltárt, fényképeket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a garázda

A tatai rendőrök garázdaság miatt vették őrizetbe azt a 38 éves férfit, aki agresszív magatartásával másokban riadalmat keltett.