10 nap leforgása alatt több bűncselményt követett el

2021. 09. 10., p - 13:39
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók azonosították és elfogták azt az üllői lakost, aki gépkocsikat és pénztárcát lopott Esztergomban. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A 28 éves üllői lakos pár hete tartózkodott Esztergomban, ahová munkavégzés miatt érkezett. A tettes úgy gondolta szerez egy kis kiegészítést a munkája mellé. A gyanú szerint 2021. augusztus 25-én 20 óra körül egy kerékpárral közlekedő nőnek az értékeit kivette a jármű elejére szerelt kosarából. A pénztárca tartalmát átvizsgálta, a talált pénzt elköltötte, valamint a bankkártyával vásárolni is próbált. A lopott tárgyakat később eldobta. Augusztus 29-én ételt rendelt magának a tettes, aki a kiszállító gépkocsiját ellopta. A jármű másnap megtalálásra került.

Szeptember 4-én egy nyitott állapotban lévő személygépkocsit lopott el, amiben az indítókulcs is benne volt. Pár órát kocsikázott vele, majd leparkolt. A jármű másnap megkerült. Az esztergomi rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elemezték a térfigyelőkamerák felvételeit és azonosították az elkövetőt. A nyomozók augusztus 8-án fogták el őt, tartózkodási helyén a bűncselekményekből származó tárgyakat foglaltak le. Őt gyanúsítottként kihallgatták, ellene 1 rendbeli lopás és 2 rendbeli jármű önkényes elvétele miatt indult büntetőeljárás. N. Gábort a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit az Esztergomi Járásbíróság 2021. szeptember 10-én elrendelt. Az ügyben más vagyon elleni bűncselekmények is felmerültek, melyek további vizsgálat tárgyát képezik.

2

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.