1000 euro

2019. 11. 26., k - 05:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ennyi volt az ára egy lánynak. A bűnszervezet tagjai adták-vették a nőket, akiket prostituáltként dolgoztattak, bezártak, fenyegettek, kizsákmányoltak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya bűnszervezetben, üzletszerűen, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 31 éves B. Antal és a 28 éves N. Csaba ellen.

A férfiak a nyomozás adatai szerint tagjai voltak egy 2014 óta működő bűnözői csoportnak. A hierarchikusan és konspiratívan működő bűnszervezet Németországba toborzott és szállított kiszolgáltatott helyzetben lévő – vagy általuk ilyen helyzetbe hozott – nőket, akiktől a prostitúcióval megkeresett jövedelmet elvették, azt saját megélhetésükre fordították.

A megalapozott gyanú szerint B. Antal közreműködött egy nehéz anyagi körülmények között élő, nyelveket nem beszélő nőnek a németországi Nürnberg városába szállításában. A férfi az utazás közben felügyelte a lányt, vigyázott rá, hogy ne szökjön meg. A sértett nem akart prostituáltként dolgozni, többször kérte a férfi bűntársaitól, hogy engedjék szabadon, de ők arra kényszerítették, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson idegen férfiaknak. A lányt a szobájába bezárva tartották, egyedül nem hagyhatta azt el, kulcsa nem volt, folyamatos felügyelet alatt tartották. Veréssel, esetenként a meggyilkolásával fenyegették. Az általa megkeresett pénzt a bűnözői csoport tagjainak, esetenként B. Antalnak adta át.

N. Csaba azzal gyanúsítható megalapozottan, hogy a bűnözői csoport tagjaként 2017 novemberében a németországi Augsburgban 1000 euróért egy bűntársától megvásárolt egy nőt abból a célból, hogy őt prostituáltként dolgoztassa. A sértettől a bevételét a férfi 2018 júliusáig elvette és azt részben vagy egészében a saját megélhetésére fordította.

A KR NNI munkatársai a bűnszervezet három tagját 2019. március 26-án Fóton eljárás alá vonták, B. Antal és N. Csaba elfogására pedig 2019. november 19-re összehangolt bűnügyi akciót szerveztek. A két férfit a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen a nyomozók intézkedés alá vonták, majd kutatásokat tartottak otthonaikban. Ezek alkalmával a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyi bizonyítási eszközöket – többek között mobiltelefonokat, laptopot, feljegyzéseket, dokumentumokat – foglaltak le.

B. Antalt bűnszervezetben, üzletszerűen, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt, N. Csabát kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett és üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A férfiakat a KR NNI Felderítő Főosztályának munkatársai bűnügyi őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság november 21-én elrendelte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.