12 éves öccsét is magával vitte a bűncselekmények helyszínére

2020. 10. 01., cs - 09:44
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy fiatalokból álló társaság tagjai ellen folytattak, akik különböző összetételben loptak Hőgyészen és Mucsiban.

Mint arról korábban beszámoltunk, két szolgálaton kívüli rendőr 2020. június 16-án a késő esti órákban észlelte, hogy egyikük ingatlanának szomszédságában levő lakatlan házban ismeretlenek mozgolódnak.

A rendőrök azonnal elindultak, és a lakást két oldalról közelítették meg, ahol elfogtak egy 12 és egy 16 éves Mucsiban élő fiút, azonban harmadik társuk – egyikük 19 éves testvére – elmenekült. A fiatalok elmondták, hogy hárman mentek a lakatlan hőgyészi házhoz, ahonnan lopni akartak. A helyszíni intézkedés közben visszament az ingatlanhoz a 19 éves fiú is, és elismerte a rendőröknek, hogy lopási céllal mentek Hőgyészre autóval, melyet a 16 éves ismerőse vezetett.

A helyszínen a nyomozók az ingatlan udvarára összekészítve megtalálták az onnan kihordott tárgyakat, egy benzines kannát, szerszámokat, alkatrészeket és egyéb értékeket. A rendőrök a fiatalokat előállították és elszámoltatták. Nekik lopás vétség kísérlete miatt kell felelniük. A 16 éves fiúval szemben az egyenruhások szabálysértési feljelentést is tettek engedély nélküli vezetés elkövetése miatt, mivel úgy ült a volán mögé, hogy nincs jogosítványa.

A Tamási Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás során kiderült, hogy a hőgyészi lopás mellett a 19 éves fiatal további vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett ismerőseivel, egy 25 és egy 36 éves szintén Mucsiban élő férfival.  

A 19 éves fiatalnak azért is felelnie kell, mert gyermekkorú testvérét is magával vitte a hőgyészi betörés helyszínére. Őt a lopások mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is meggyanúsították a nyomozók.

A Tamási Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.