18 perc alatt elfogták a kifosztás elkövetőjét

2020. 10. 27., k - 15:48
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A 25 éves helyi férfit a szekszárdi rendőrök őrizetbe vették.

Bejelentés érkezett 2020. október 26-án 14 óra 07 perckor, hogy egy férfitól Szekszárdon az utcán elvették a pénztárcáját. A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai azonnal a helyszínre mentek. Kiderült, hogy a bejelentés előtt nem sokkal ismeretlen tettes egy 85 éves helyi férfi zsebéből rántotta ki a pénztárcáját, a benne levő iratokkal, készpénzzel és bankkártyával. Az elsődleges adatgyűjtést és helyszínmegtekintést követően a rendőrök megkezdték a tettes felkutatását. Az összehangolt munka eredményeként 18 perc alatt elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 25 éves szekszárdi lakost, akinél megtalálták az elvett pénzt. A bűncselekmény helyszínétől nem messze előkerült a pénztárca is a benne levő iratokkal együtt. A sértett részére az ellopott értékeket a nyomozók vissza is adták.

A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült az is, hogy az elkövető az elmúlt hónapokban számos vagyon elleni – lopást, kifosztást – és más bűncselekményt követett el a megyében, melyek miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók a 25 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Szekszárdi Járási Ügyészségen.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M0-áson

A 69. kilométerszelvényben a belső forgalmi sávot lezárták, torlódásra kell számítani Észak-Pest irányába.