26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

2020. 09. 23., sze - 10:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói akciót tartottak belvárosi szórakozóhelyeken 2020. szeptember 18-án és szeptember 19-én éjszaka, mivel szeptember 10. óta több bejelentés érkezett lopásról. A sértettektől okmányokat, pénzt és telefonokat lopott el az akkor még ismeretlen elkövető.

Az akció során a belvárosi rendőröknek az egyik bár törzsvendége segített a zsebes megtalálásában. A 34 éves marokkói állampolgárságú férfit 2020. szeptember 20-án 5 óra 20 perckor egy Széchenyi István téri diszkóban fogták el, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfi budapesti albérletében kutatást tartottak, ahol egy bőröndben 26 telefont, közel kétmillió forintot és mások nevére kiállított okmányokat találtak.

Az V. kerületi rendőrök megállapították azt is, hogy a marokkói férfi bécsi lakos, és érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik; őt a nyomozók 18 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrség a megtalált telefonok, illetve okmányok nagy részét már azonosította, és visszaadta a tulajdonosaiknak. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb határsértő Kübekházánál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Kübekházánál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.