48 tő vadkender egy orosházi tanyánál

2018. 08. 23., cs - 14:12
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség két orosházi férfit, akik több fogyasztónak is adhattak el kábítószert.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2018. augusztus 22-én elfogtak két orosházi férfit. A gyanú szerint mindketten több fogyasztónak is adhattak el kábítószert. Az egyik terjesztő a ruhájában rejtett el  kábítószer gyanúját keltő növényi őrleményt, amelyet a nyomozók lefoglaltak. A másik pedig az egyik ismerőse orosházi tanyájában termesztett 48 tő vadkendert. Ezeket a házkutatás során, az épület közelében megtalálták a rendőrök. A tanya tulajdonosa elismerte, hogy segített a növények gondozásában, rendszeresen locsolta azokat. A 36 éves orosházi férfit ezért a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása bűntett miatt indult ellene büntetőeljárás. 

A rendőrség a két terjesztőt, a 34 éves R. Csabát és a 42 éves Zs. Bélát kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a két férfi milyen kapcsolatban állt egymással, kiknek adhattak még el kábítószert. Az Orosházi Rendőrkapitányság a lefoglalt élő növények és a kábítószer gyanúját keltő növényi törmelék hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.