48 tő vadkender egy orosházi tanyánál

2018. 08. 23., cs - 14:12
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség két orosházi férfit, akik több fogyasztónak is adhattak el kábítószert.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2018. augusztus 22-én elfogtak két orosházi férfit. A gyanú szerint mindketten több fogyasztónak is adhattak el kábítószert. Az egyik terjesztő a ruhájában rejtett el  kábítószer gyanúját keltő növényi őrleményt, amelyet a nyomozók lefoglaltak. A másik pedig az egyik ismerőse orosházi tanyájában termesztett 48 tő vadkendert. Ezeket a házkutatás során, az épület közelében megtalálták a rendőrök. A tanya tulajdonosa elismerte, hogy segített a növények gondozásában, rendszeresen locsolta azokat. A 36 éves orosházi férfit ezért a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása bűntett miatt indult ellene büntetőeljárás. 

A rendőrség a két terjesztőt, a 34 éves R. Csabát és a 42 éves Zs. Bélát kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a két férfi milyen kapcsolatban állt egymással, kiknek adhattak még el kábítószert. Az Orosházi Rendőrkapitányság a lefoglalt élő növények és a kábítószer gyanúját keltő növényi törmelék hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörés közben érték tetten

A gödöllői rendőrök egy 19 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint az elmúlt napokban több betörést is elkövetett Gödöllő és Bag területén.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Alsóneműjében rejtette el

A mosonmagyaróvári rendőrök kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt fogtak el két férfit.

 

Más bankkártyáját használta

Csalás bűntett elkövetése miatt indult eljárás egy 37 éves nemesszalóki lakos ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Baleset az M6-os autópályán

Ercsi térségében szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi, ezért a főváros felé vezető oldalon forgalomkorlátozásra kell számítani.