55 csomag, 80 milliós feketepiaci érték

2017. 09. 03., v - 05:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Őrizetben a drogfutár.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 21 éves montenegrói állampolgár ellen. A férfi 2017. szeptember 1-én délután jelentkezett belépésre személyautójával Röszke Határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat során a jármű alvázába rejtve kábítószer-gyanús anyagot találtak. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gépkocsi bűnügyi szemléje alkalmával a jármű alváza és a környezetvédelmi tálca között elrejtve 55 csomagban összesen 40,160 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A nyomozók a montenegrói állampolgárt elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Vele szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.