7 élete volt

2019. 05. 19., v - 07:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

2012 óta európai elfogatóparancs volt érvényben a horvát férfi ellen.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai 2019. május 17-én 21 órakor a Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky úton intézkedés alá vonták egy Bosznia-hercegovinai felségjelzésű, Seat Leon típusú gépkocsi vezetőjét. Ennek során a sofőr egy ugyancsak Bosznia-hercegovinai útlevéllel igazolta magát, de hamar kiderült, hogy az más nevére van kiállítva. A rendőrök további intézkedéseket vezettek be, melyek során megállapították, hogy a férfi azonos azzal az 52 éves horvát állampolgárságú személlyel, akit az olasz hatóságok 2012 februárja óta köröznek kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt. Az eddigi adatok alapján az elmúlt években összesen hét személyazonosságot használva bujkált a hatóságok elől. Ellene az eljárás őrizetbe vétele mellett folyik.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.