A Belügyminisztériumból lopott, megfogták

2020. 05. 13., sze - 15:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik – a közmondás bölcsességével aligha volt tisztában K. László.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak jelenlétében nyittatták ki 2020. április 15-én K. Lászlóval öltözőszekrényét a Belügyminisztérium Budapest V., József Attila utca 2-4. szám alatti épületegyüttesének alagsorában. A jelen lévők közül senki nem lepődött meg azon, hogy a szekrényből 60 guriga WC papír, 12 csomag fénymásolópapír és 11 csomag kéztörlő papír borult a kövezetre. Az 57 éves budapesti férfi azt követően került a Nemzeti Védelmi Szolgálat célkeresztjébe, hogy a Belügyminisztérium nem talált elfogadható okot a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a higiéniás termékek és a fénymásolópapír felhasználás folyamatos növekedésére.

Az épületben a Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóság festőjeként dolgozó férfi lakásán már a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói tartottak kutatást, szintén nem a mindennapi használathoz igazodó mennyiségben foglaltak le mosogatószert, légfrissítőt, fénymásolópapírt. K. László vallomásában beismerte, hogy a Belügyminisztériumban az illemhelyekről, a kiskonyhákból és a fénymásolópapír szekrényekből rendszeresen elemelte az oda kihelyezett dolgokat, melyeket értékesített egy fénymásoló üzlet tulajdonosának, illetve egy kollégájának adott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság K. Lászlót üzletszerűen elkövetett lopás vétség, az 58 éves K. István és az 54 éves J-né K. Andrea budapesti lakosokat üzletszerűen elkövetett orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítja. K. István nem tett vallomást, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, J-né K. Andrea tagadta a bűncselekmény elkövetését. K. László és K. István jelezték, hogy az okozott kárt készek megtéríteni. A rendőrkapitányság az ügy iratait közvetítői eljárásra, illetve vádemelésre vonatkozó javaslattal megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam