A budapesti rendőrök több mint 15 millió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból

2021. 07. 22., cs - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint egy 49 éves férfi angyalföldi lakásában árulta a kábítószert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói 2021. július 14-én Budapest XIII. kerületében ellenőriztek egy autót. Amikor átvizsgálták a járműben ülő nő ruháit, 5 csomag kábítószert találtak nála. A rendelkezésre álló adatok alapján a 29 éves P. Diána heti rendszerességgel vásárolt „Gina” és „Kristály” néven ismert kábítószert a 49 éves B. Károlytól, aki XIII. kerületi otthonában árulta a drogot.

Az eljárás során a rendőrök B. Károlyt lakásában elfogták, ahol közel 4 gramm por alapú, 60 ampullányi és további 1,6 liter folyékony kábítószergyanús anyagot, valamint a kábítószer adagolásához és árusításához használt eszközöket, továbbá közel 16 millió forint értékű valutát is találtak.

A drogot lefoglalták, értéke az előzetes becslések szerint 15 millió forint. 

A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

P. Diánát a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam