A bűncselekmény helyszínén aludt, amikor elfogták

2018. 06. 16., szo - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A II. kerületi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki betört egy házba, majd onnan több mint félmillió forint értékben lopott.

A megalapozott gyanú szerint a 48 éves budapesti B. Elek bement 2018. június 5. és június 14. között Budapesten egy II. kerületi házba. A férfi betörte a teraszajtó üveges részét, majd átkutatta a lakást és több mint egy hét alatt minden mozdítható tárgyat, festményeket, kristálycsillárt, antik faliórát, de még a paplant és az ágyneműhuzatokat is ellopta az ingatlanból.

A tulajdonos nem lakott a házban, mert azt albérletbe akarta kiadni. A nő 2018. június 14-én délután a leendő albérlőkkel érkezett az ingatlanhoz, majd amikor bementek észrevették, hogy a lakást átkutatták és több tárgyat elloptak. Ezután felmentek az emeletre, ahol B. Elek a kanapén aludt. A tulajdonos rögtön értesítette a kerületi rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Dunafalván

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.