A kaposvári rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasoltak

2021. 09. 19., v - 12:03
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Megállás nélkül hajtott tovább a 71 éves férfi.

Az ügy adatai alapján 2021. július 16-án, este 20 óra után Kaposfüred belterületén okozott balesetet személyautójával közlekedve egy 71 éves mezőcsokonyai lakos. A sofőr kellő oldaltávolság megtartása nélkül próbált meg kikerülni egy, az úttest jobb szélén, szabályosan várakozó személyautót, melynek során a jármű bal hátsó, részben nyitott ajtajának ütközött. Az ajtó mögött éppen fiát csatolta be a gyermekülésbe egy 34 éves férfi, aki a személyi sérülést csak azzal tudta elkerülni, hogy fellépett a jármű küszöbére.

Az idős autóvezetőt a rendőrök még aznap éjjel előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi vallomása során úgy nyilatkozott, hogy az ütközéstől megijedt, és ezért hajtott tovább.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.