A megalapozott gyanú: kényszerítés

2019. 08. 14., sze - 12:47
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított, és három fiatalkorút gyanúsítottként hallgatott ki azzal a felvétellel összefüggésben, amely a közösségi médiában jelent meg egy kiskorú bántalmazásáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján 2019. augusztus 10-én kényszerítés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást azzal a közösségi médiában megjelent felvétellel kapcsolatban, amelyen egy fiatalkorú fiú, egy másik kiskorú fiút bántalmaz.

A kényszerítés bűntett gyanúja miatt elrendelt nyomozásban a rendőrök azonosították a bűncselekményt elkövető három fiatalkorút, és közülük kettőt, egy 15 és egy 14 éves fiút kényszerítés bűntett és könnyű testi sértés vétség miatt, harmadik társukat, egy szintén 15 éves fiút kényszerítés bűntett miatt 2019. augusztus 13-án gyanúsítottként hallgattak ki.

A három fiatalkorú fiú közül kettő a bűncselekményt elismerte, és tettüket megbánta. Mindhárom gyanúsított szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.