A mezőtúri nyomozók nevet adtak az ellopott póninak

2021. 08. 10., k - 13:18
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Luckyt egy nap alatt megtalálták a rendőrök, a lopás feltételezett elkövetőjét pedig gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy pónitulajdonos tett bejelentést a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személy – jelenleg állattartásra használt ingatlanából – eltulajdonította az egyik pónilovát 2021. augusztus 8-ra virradóra.

A nyomozók figyelme – a helyszíni szemle, a tanúkihallgatások és az adatgyűjtések ismeretében – egy helyi fiatalra terelődött, aki a bűncselekményt megelőző napon vásárlási szándékkal kereste meg a sértettet. A gazda elmondta a fiatalnak, hogy a kiszemelt póninak már megvan a leendő tulajdonosa, az nem eladó.

A fiatalkorút a rendőrök elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt cselekményt. Elmondta, hogy nagyon szeretett volna egy pónilovat, ezért – mivel a vásárlási szándéka meghiúsult – elvezetett egyet a mezőtúri istállóból.

A gyanúsított elmondta továbbá, hogy hol gyalogszerrel, hol lóháton ment a bűncselekmény elkövetési helyétől a 20 km-re található Gyomaendrődig, ahol az állatot elrejtette. A nyomozók azonban megtalálták és sértetlenül visszaadták gazdájának. A póninak még nem volt neve, ezért a nyomozók Luckynak, azaz Szerencsésnek nevezték el.

A Meztőtúri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Védett villamosok

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak.